Willemien doet mee aan Pakje Kunst.

Het concept van Pakje Kunst (of Pak Je Kunst) is:
In plaats van een pakje sigaretten trek je voor 4 euro een pakje kunst uit een oude mechanische sigarettenautomaat. Ieder getrokken pakje bevat een uniek kunstwerk(je) en een bijlage met informatie over de kunstenaar. Het doel is om regionale kunstenaars een podium te bieden en kunstwerkjes op een laagdrempelige manier naar de mensen te brengen.

Het is een initiatief van de Tilburgse beeldend kunstenaar Ro-nalt Schrauwen en is geïnspireerd op Duitse Kunstautomaten die daar in de openbare ruimte hangen.
In Nederland hangen de automaten voornamelijk in boekhandels, horeca, kunst-winkels/centra, galeries en bij kunst-evenementen.

Hieronder een indruk van Willemien's Pakjes Kunst met bijv. een tyvec broche of een mini schilderijtje of een kaartje/boekje van zelf geschept papier of een ecoprint werkje.
De pakjes van Willemien zitten in de Pakje Kunst automaat die zich bevind in Galerie Café "Leidse Lente", Haagweg 4, Leiden.

Ro-Nalt heeft inmiddels ook een oude fourniturenkast gekocht met als doel daar het eerste Pakje Kunst Museum van te maken. De kast bestaat uit 11 laden, die weer uit 30 vakjes van 50mm diep, 50mm lang en 57mm breed. Het idee is afkomstig van Herbert Distel, die The Museum of Drawers in de 70er jaren heeft bedacht. Hij heeft kunstenaars over heel de wereld aangeschreven of zij kosteloos een werkje wilde maken voor dit idee. De totale uitwerking van dit idee heeft zeven jaar geduurd, maar dan heb je ook iets. In de originele kast zitten werken van Picasso, Warhol, Man Ray, etc. Met het Pakje Kunstmuseum heeft Ro-Nalt nagenoeg hetzelfde voor ogen.
Willemien heeft ook hier een werkje aan geleverd.